Site logo

25 szülőköszöntő ajándék ötlet esküvőre

Szép dolog a vendégeknek köszönetajándékot adni, de ne feledkezzünk el a szülőkről sem, akik rengeteg fáradság árán felneveltek (és akár az esküvő költségeibe is beszálltak néhány esetben). A szülőköszöntő ajándék lehet valamilyen kisebb, jelképesebb ajándék, vagy nagyobb volumenű (és árú ajándék is), ez igazából Tőletek függ, nincs egy jó vagy elvárt összeg, amit el kell költeni ezekre az ajándékokra. 1000 és 100.000 Ft között bármennyiből lehet nagyon jó ajándékot adni, azt pedig, hogy mi a jó ajándék, szülője válogatja:)

Mivel Ti ismeritek a szüleiteket, elsősorban csak Ti tudhatjátok, hogy minek örülnének. Lehet az ajándékkal az érzelmekre hatni, lehet inkább a tárgyi ajándékot előtérbe helyezni, és persze lehet élményt ajándékozni. Kapcsolódhat az ajándék az esküvőhöz, de nem is feltétlenül muszáj. Az alábbiakban mindenféle ajándékra találsz ötleteket, választhatsz ezek közül is, vagy segíthetnek inspirálódni a megfelelő ajándék megtalálására.

Tárgyi szülőköszöntő ajándék

Virág/csokor

Anyukáknak a “legegyszerűbb” megoldás, akár egy cserepes virág, akár egy csokor; nehéz olyan nőt találni, aki ne szeretné a virágot 🙂 Ha van rá mód, akkor persze válasszátok ki a kedvenc virágát/kedvenc színét, és tegyetek a csokorba emlékül egy betűzőt valamilyen szép köszönő szöveggel.

Virágbox

Ha az anyuka szereti a virágot, de maradandót szeretnél ajándékozni neki, amit meg tud őrizni sok éven keresztül, akkor adhatsz neki virágboxot. Ez biztosan nem hervad el, a színeket pedig talán még jobban összeválogathatod, mint az élővirágból készült csokor esetében.

Forrás: Meska

Egyedi fakanál

Főzni szerető (és tudó) anyukáknak ajánlott ez az ajándék elsősorban – nem mintha egy ilyen szép, egyedi fakanalat bármelyik anyuka is belemártana a pörköltbe, hogy megkeverje vele, de ha szökőévente egyszer fordul meg a konyhában, amikor éppen elfelejtett ételt rendelni, akkor ez a szülőköszöntő ajándék elveszti a jelképes értékét 😛 Magára a fakanálra és az azt tartó táblára is választhatsz valamilyen feliratot, vagy akár írhatsz egyet te magad is.

szülőköszöntő ajándék fakanál
Forrás: Lézerangyal

Fülbevaló / ékszer

Ez az ajándék elsősorban az olyan anyukáknak jó, akik gyakran szépítkeznek, hordanak ékszert – ha a Te anyukád a kertet túrja, főz, mos, takarít egész nap, és már benőtt a fülén a lyuk, akkor célszerűbb más ajándékot választani. Ha a szóban forgó anyuka szereti az ékszereket, akkor természetesen nem csak fülbevalót kaphat, lehet ez nyaklánc, karkötő, vagy bármi, amit szokott hordani. Nyaklánc esetében például még gravírozni is van lehetőség;)

szülőköszöntő ajándék ékszer

Fa borosdoboz

Ez (elsősorban) az apukák ajándéka;) Egy szép fa borosdoboz egyedi felirattal vagy üzenettel (majdnem) minden apuka szívét megmelengeti.

szülőköszöntő ajándék borosdoboz
Forrás: Medália Design

Zokni

Egy kicsit kakukktojás, hiszen ha a képen látható zoknit, vagy ahhoz hasonlót szeretnél ajándékozni, akkor azt célszerű az esküvő előtt odaadni. Mindenesetre nagyon szép gesztus, és szép emlék lehet az apukának. (Értelemszerűen a lányos apukák vannak előnyben ennél az ajándéknál.) A legkedveltebb felirat: “Egy különleges zokni egy különleges sétához”.

szülőköszöntő ajándék zokni
Forrás: Hasznosbolt

Óra

Általában apukáknak szokták adni, de egy szép női óra anyukáknak is jó ajándék lehet.

szülőköszöntő ajándék óra

Mandzsettagomb

Tipikus örömapa-ajándék. Lehet a kezdőbetűitekkel és dátumotokkal gravírozni, de lehet valamilyen egyedi formája is a mandzsettagombnak, pl. focilabda, vagy bármi, ami az apuka hobbijaihoz köthető. Sokféle variáció van belőle, lehet feles, boros, whiskey-s, bármilyen pohár.

szülőköszöntő ajándék mandzsettagomb
Forrás: Meska

Gravírozott pohár

Ez az ajándék apukáknak és anyukáknak is jó, és kicsi humort is visz az ajándékozásba a könnyek mellett. A legkedveltebb felirat: “Túléltem a fiam/lányom esküvőjét!”

szülőköszöntő ajándék pohár
Forrás: Etsy

Egyedi borosüveg

Ezt lehet adni csak apukáknak, de lehet párban is, anyukáknak és apukáknak együtt. Lehet fényképet kérni rá vagy feliratot, a lényeg, hogy személyes legyen, és sokáig emlékezzenek róla a szülők az esküvőre.

Egyedi kalapács

Főleg barkácsolós apukáknak jó ajándék – aki még életében nem fogott kalapácsot a kezében, annak inkább mást válasszatok:)

szülőköszöntő ajándék kalapács
Forrás: 3d faműves

Bor/pálinka/pezsgő

Ha kifogytatok az ötletekből, vagy valamilyen nagyon egyszerű köszönőajándékot szeretnétek választani, akkor bármilyen – kicsit különlegesebb ital – jó lehet erre a célra. Ezt az ajándékot is fel lehet dúsítani jelentéssel, ha pl. egy különleges évszámban készült bort adtok, vagy a választott ital bármilyen módon kapcsolódik az apukához vagy hozzátok.

szülőköszöntő ajándék bor

Személyes/érzelmes szülőköszöntő ajándék

Képkeret felirattal

Egy kép mindig többet ér ezer szónál… főleg egy esküvőn, ahol már eleve könnyekben állnak a szülők szemei, ha még adtok nekik egy szép keretben egy közös képet akár magatokról (pl. jegyesfotózásról), akár egy olyat, amin velük együtt vagytok, vagy, ha még jobban meg szeretnétek ríkatni őket, a gyerekkori képeitek közül egyet, akkor garantált lesz a siker (amennyiben a cél az volt, hogy az örömanyáknak a maradék sminkje is lefolyjon az arcán).

szülőköszöntő ajándék fénykép
Forrás: Domino Studio

Fotóalbum

A még nagyobb és tartósabb könnyzápor elérésének érdekében adhattok egész fotóalbumot is – hiszen ami egyszer bevált, abból ha többet adtok, csak még jobb lehet. Fotóalbum esetében jó ötlet lehet kihagyni az album végén néhány helyet, ahová az esküvő után a szülők betehetik az esküvőn készült képeket, hogy a gyerekkorotoktól kezdve az esküvőtökig teljes legyen a kör.

szülőköszöntő ajándék fotóalbum

Vers/Ének

Ha bátrak vagytok, és megszáll az ihlet, akkor akár írhattok egy verset vagy köszönetmondást is az örömszülőknek, amit ott helyben felolvastok/elmondtok nekik. Ha esetleg attól féltek, hogy nem bírjátok ki sírás nélkül (vagy csak eleve a mikrofontól és a rátok meredő sok tíz embertől  féltek), akkor ha szertartásvezetőtök van, ő i fel tudja olvasni az általatok megírt szöveget.

szülőköszöntő vers

Fa/növény

Egy kis facsemete egy új élet jelképe; ha ezt adjátok az örömszülőknek, akkor lesz mit dédelgetniük, lesz minek gondját viselniük, akkor is, ha ti már kirepültetek a fészekből.

szülőköszöntő ajándék facsemete

Szülőköszöntő élményajándék

Ha nem feltétlenül ragaszkodtok a tárgyi ajándékhoz, akkor ajándékozhattok élményt is az örömszülőknek. A tárgyi ajándék előnye, hogy megmarad, az élményé pedig, hogy átélhető, nem csak “porfogó”, és persze az emlékekben ez is örökké megmarad.

Wellness

Ha szüleitek szeretnek wellnessezni, kikapcsolni, akkor szuper ajándék lehet nekik egy wellness hétvége. Ez persze leginkább akkor jó, ha vagy együtt vannak a szülők, vagy mindkettőnek van párja, akivel el tud menni, hogy ne legyen kínos neki, hogy egyedül kell mennie. A következő élményprogramok legtöbbje szintén páros program, így ideális esetben együtt lévő szülőknek ajánlatosak.

szülőköszöntő ajándék wellness

Páros masszázs

A wellnesshez hasonlóan ez is kikapcsolja az örömszülőket, és segít nekik kipihenni az esküvőszervezés okozta stresszt;)

szülőköszöntő ajándék masszázs

Utazás

Ajándékozhattok két főre szóló nyaralást/utazást szüleiteknek, vagy akár egy első nagy közös családi utazásra is elvihetitek őket – persze csak ha nem féltek rögtön anyós pajtással eltölteni egy hetet valahol messze:)

Színházbérlet

Ha szüleitek szeretnek színházba járni, akkor jó ötlet lehet egy színházbérlet, amit pl. negyedéven vagy féléven keresztül lejárhatnak. Ha a színház helyett a mozit szeretik jobban, akkor akár VIP mozijegyet is adhattok nekik.

szülőköszöntő ajándék színház

Duma-színház jegy

A színház és a mozi mellett persze ajándékozhattok bárhová belépőt, pl. egy Dumaszínház előadásra, egy finom vacsorával egybekötve, de akár koncertjegyet vagy operajegyet is vehettek.

szülőköszöntő ajándék dumaszínház

Vacsorameghívás

Egy kettesben elköltött romantikus vacsora vagy egy négy személyes nagy családi vacsora is remek ajándék lehet, főleg, ha az örömszülők valamelyike gourmé.

szülőköszöntő ajándék vacsora

Borkóstoló

Romantikus, egyben gourmé program a borkóstoló, főleg, ha még finom sajtok is vannak a finom borok mellé. Hátha még nem volt része ilyenben az örömszülőknek.

szülőköszöntő ajándék borkóstoló

Főzőtanfolyam

Mi sem romantikusabb – és praktikusabb – mint egy közös főzőtanfolyam a szülőknek. Ez egy igazán vicces program tud lenni, együtt tanulhatnak (vagy az anyukák taníthatjá az apukákat), és nem mellesleg az apukák is gyarapíthatják tudásukat a konyhában.

szülőköszöntő ajándék főzőtanfolyam

Sport

Ha az örömszülők sportosak vagy szeretik az adrenalinlöketet, akkor megnyílik előttetek a lehetőségeknek egy egész tárháza: ejtőernyős ugrás, siklóernyőzés, zipline, bunjee-jumping, lovagló óra, élményvezetés, barlangászás, gokart, kajakozás, vizisízés, búvártanfolyam, és még amit csak el tudtok képzelni, bármi lehet, amiről úgy gondoljátok, hogy szívesen kipróbálnák.

szülőköszöntő ajándék sport program

Comments

  • Még nincs hozzászólás
  • Írj hozzászólást