Site logo

Belföldi nászút úticélok

A nászútról elsőre gyakran olyan helyszínek jutnak eszünkbe, mint Mallorca, Tenerife, Bali, Kanári-szigetek, Seychelles-szigetek, Maldív-szigetek, Hawaii, stb. Egy ilyen egzotikus nászút nem kérdés, hogy csodálatos, hiszen egy ilyen képeslapra illő hely nem okozhat csalódást. Amit viszont hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy Magyarországon is vannak gyönyörűszép helyek (ha nem is pálmafás tengerpartok), ahol szintén csodás nászutunk lehet. Tehát akkor se ess kétségbe, ha eredetileg külföldi nászutat terveztél, csak valami (pl. a koronavírus okozta korlátozások) keresztbe húzta a számításaidat. Belföldön is rengeteg gyönyörű hely van, akár aktív, akár passzív pihenés párti vagy, ráadásul ezekre a helyekre lehet, hogy egyébként el sem jutnál, mert nem jutna eszedbe megszervezni oda egy utazást.

Nászút passzív pihenéssel

Nászút Zalakaroson

A zalakarosi fürdő az ország egyik legnagyobb gyógy- és élményfürdője: van benne élményfürdő, szauna, wellness, masszázs, fedett gyógyvizes fürdő és szabadtéri strand is. Itt nem csak egy hétvégét lehet eltölteni, hanem sokkal többet is, garantált a kikapcsolódás.

zalakarosi nászút

Nászút Hévízen

Zalakaroshoz hasonlóan Hévíz is a passzív kikapcsolódásról szól: van masszázs, gygyvíz, termálfürdő, minden, ami egy jó pihenéshez kell. Akár egy téli nászút úticélnak is megfelel, hiszen a kinti medence vize télen is nagyon meleg, és nem hosszú az út, amit a  fürdőköntösben futva meg kell tenni a vízig. És ha már Hévízen vagytok, akkor csak egy ugrás Keszthely és a Festetics-kastély;)

hévízi nászút

Nászút Gyulán

A Gyulai Várfürdőben jobbnál jobb programok várnak: szauna, strand, aquapalota, gyógymedencék – de van ezen kívül még több hotel és szálloda is, amiből lehet válogatni. És amíg ott vagytok, megnézhetitek a Gyulai Várat is, vagy ha az szimpatikusabb, a gyulai kolbászmúzeumot:)

gyulai nászút

Nászút Miskolctapolcán

Miskolctapolcán összeköthetitek az aktív és a passzív pihenést: a magától értetődő választás egyértelműen a barlangfürdő, ahol több napot is eltölthettek anélkül, hogy unalmassá válna, de emellett vannak még olyan programlehetőségek, mint például a kalandpark, a bobpálya, vagy a Csónakázó-tó és a Békás-tó megnézése, de ne hagyjátok ki a Sziklakápolnát és az Avalon Parkot sem. A közelben vannak a Bencés apátság romjai is, ha még van időtök és energiátok.

miskolctapolcai nászút

Nászút aktív pihenéssel

Nászút Zamárdiban

Zamárdiban két legyet üthettek egy csapásra. Egyrészt ott a Balaton, így sütkérezhettek egész nap a parton, fürödhettek, úszhattok, de ha kicsit aktívabb kikapcsolódásra vágytok, akkor bérelhettek vízibiciklit vagy SUP-ot, vagy akár vitorlázni is megtanulhattok. Másrészt, ha szeretnétek egy kalandos, vicces, és egyben fárasztó programot, akkor elmehettek egyik nap a kalandparkba, ahol 3 órán keresztül mászhattok a különböző akadályokon, kipróbálhatjátok a zipline-t, és ha elfáradtatok, akkor a kalandpark éttermében leülhettek egy finom ebédre.

Nászút Zebegényben

Zebegény a tökéletes választás, ha szerettek kirándulni. A városnézésen kívül elmehettek akár egész napos túrákra a hegyekbe, megnézhetitek a Szikla-kápolnát, a Julianus-kilátót és a Hegyes-tetőt. De ha ahhoz van kedvetek, akkor gyönyörködhettek a Dunában, vagy pihenhettek a szálloda medencéjében is.

zebegényi nászút

Nászút Tihanyban

Tihany Magyarország egyik legkedveltebb úticélja; nem csoda, hiszen ha a Tihanyi Apátság nem lenne elég, akkor a panoráma biztosan levesz a lábadról. A félszigeten egész nagy túrát is tehettek (kb. 11 km), amivel érinthetitek a gejzírkúpokat, a félsziget kisebb tavait, az Óvárat, a barátlakásokat, és a híres tihanyi levendulást is. Ha június végén/július elején mentek, akkor akár a tihanyi levendulafesztivált is elcsíphetitek. És persze ne felejtsétek el meglátogatni a Visszhang-dombot sem;)

tihanyi nászút

Nászút Visegrádon

Visegrádon szintén kombinálhatjátok az aktív és a passzív pihenést: ha már meguntátok a wellness hotel kényelmét, menjetek el egy városnéző sétára, nézzétek meg a Fellegvárat, a Salamon-tornyot, a királyi kastélyt, a Pálffy-kastélyt és a Vízibástyát. Ha kirándulni van kedvetek, elmehettek a Zsitvay-kilátóhoz, ha pedig kulturális élményre vágytok, akkor nézzetek be a Mátyás Király Múzeumba, vagy a Zugfőzde Pálinkamúzeumba;) Ha aktívabb kikapcsolódásra vágytok, akkor vár a gokart- és a bobpálya. Ha pedig csak a vízben szeretnétek gyönyörködni, akkor ezt nemcsak a Dunát nézve tehetitek meg, hanem ellátogathattok a Pisztrángos tavakhoz is. A Visegrádi arborétumban (füvészkertben) gyönyörű fotókat készíthettek.

visegrádi nászút

Nászút Lillafüreden

Lillafüred legismertebb látnivalói közé tartozik a Lillafüredi vízesés, az Anna-barlang, a Szent István Cseppkőbarlang, és a Lillafüredi függőkert. Gyönyörű látnivaló a Hámori-tó, és jó program lehet a libegőzés vagy a kisvasutazás is.

lillafüredi nászút

Nászút Egerben

Eger az egyik legnagyobb történelmi háttérrel rendelkező város, így itt rengeteg lehetőségetek van felfedező kirándulásokra menni. Az Egri Vár, a Minaret és a Bazilika adja magát, de a történelmi óváros tele van látnivalókkal. Az Érsekkert a párizsi és versailles-i nagy királyi kerteket idézi, a Szépasszonyvölgyben annyi féle pincészetet ismerhettek meg, amennyit csak akartok, ha pedig pihenni szeretnétek, akkor vár a Termál- és Strandfürdő. Nincs messze Egerszalók sem, ahol a híres sódombok és mészkő teraszok találhatók, és ahol persze szintén vannak termálfürdők.

egri nászút

Nászút a Mátrában

A Mátra nemcsak a kirándulások helyszíne (bár, ha szerettek kirándulni, akkor a Kékest, a Sástói kilátót, Dezsővárat, a Cserkő bányatavat és a Galya-tetőt kár lenne kihagyni), hanem vannak benne igazán pihentető wellness szállodák is (pl. Sástó hotel). Ha pedig aktív pihenésre vágytok, akkor menjetek el az Oxygen Adrenalin parkba vagy a High-Tech Sportok Bázisára, ahol kipróbálhatjátok az amerikai terepsegwayeket.

Nászút Noszvajon

Idilli pihenőhely, főleg, ha az erdő közepén egy lombházban laktok ketten, távol mindentől, privát jakuzzival;) Amikor pedig éppen meguntátok a szaunázást, jakuzzizást és a finom ételeket, akkor elmehettek megnézni a De La Motte Kastélyt, a Síkfőkutat és a barátlakásokat, vagy kirándulhattok egyet az Imány-tető, a Várkút és a Kaptárkövek felé. A környéken van lehetőség lovaglásra és siklóernyőzésre is, hogy semmiképpen ne unatkozzatok.

Nászút Tokajban

Borból itt nem lesz hiány – végigkóstolhatjátok a különböző tokaji borokat, megnézhetitek a pincészeteket. Túraútvonalból is rengeteget találtok a környéken, de lehet siklóernyőzni, lovagolni, kajakozni, kenuzni, biciklizni is. Tokajban egyszerre lehet a pihenés aktív és passzív, ráadásul közben rengetegféle borral vagytok körülvéve – mi kell még?:)

tokaji nászút

Comments

  • Még nincs hozzászólás
  • Írj hozzászólást