Site logo

9 esküvői vendégkönyv alternatíva ötlet

Tegye fel a kezét, aki a szervezés eleje-közepe táján már gondolkozott a vendégkönyvén, és nem az esküvő előtt pár nappal jutna eszébe, hogy ez még kimaradt;) Ugye, nincs nagy tolongás? A vendégkönyv egy olyan apróság, ami nem feltétlenül van fent a To-Do listádon, mégis nagyon fontos, hiszen ebben fogjátok hosszú éveken keresztül őrizni a Nagy Nap emlékét, a családotok és barátaitok érzéseit és gratulációit, fotókkal és üzenetekkel egybekötve. A klasszikus vendégkönyvön kívül ma már jóval többféle alternatív vendégkönyvből választhattok, ha szeretnétek kitűnni a tömegből, és egyedi módon megörökíteni a Nagy Napotokra kapott viszsajelzéseket.

Esküvői vendégkönyv alternatívák

Fa vendégkönyv bedobható szívekkel

Ha ilyen vendégkönyvet választotok, akkor ez biztosan még hosszú évekig az otthonotok dísze lesz az esküvő után. Egy szív alakú keretet kaptok kézhez hátlappal, elöl plexi fallal, és mellé kis, általában kb 3-5 cm-s fa szíveket. A vendégek felírhatják a nevüket és egy-két rövid jókívánságot a szívekre (tényleg rövidet, mert a szívek elég kicsik, így nem lehet kisregényeket írni rájuk!), majd bedobhatják a szívet a felső kis nyíláson. A végén ideális esetben megtelik a keret, és sok-sok nevet és jókívánságot fogtok látni a szív formában. Ennek a vendégkönyv alternatívának van többféle verziója: lehet négyszög alakú is, mint egy jó nagy képkeret, akár a Ti fotótokkal a háttérben, vagy lehet dupla szív is (amibe természetesen még több kis szív fér).

Fa díszdoboz vendégkönyv szívekkel

Ez is az előző “szív-dobálós” vendégkönyvhöz hasonlít, két különbséggel. Az egyik, hogy kisebb helyet foglal, így az esküvő után könnyebben tudjátok egy polcon tárolni. A másik, hogy nagyobb szívekre írhatnak a vendégek, lehetnek 6-7 cm-s, de akár nagyobb kis szívek is a csomagban, hiszen a doboz még úgy is jóval kisebb lesz, mint az előző keret. A fedélre pedig természetesen olyan szöveget/mintát kérhettek, amilyet csak szeretnétek. Ha kedved kaptatok ehhez a típusú vendégkönyvhöz, rendeljétek meg partnerünktől, a Lézer Univerzumtól : )

esküvői vendégkönyv fadoboz szívekkel

Szerelemfa vendégkönyv

A szív motívum ennél a vendégkönyvnél is megmarad, de itt egy kész szív-levelű fát kaptok, amelyre a vendégek felírhatják a neveiket. A fa szívekre sima golyóstollal is lehet írni, nem szükséges hozzá semmilyen külön eszköz.

esküvői vendégkönyv szerelemfa
Fotó: Meska

Ujjlenyomatfa vendégkönyv

A fa motívumot viszi tovább, viszont itt a vendégek fogják levelekkel feldíszíteni a fát. Egy nyomtatott/gravírozott fát kaptok, aminek csak a törzse és az ágai láthatók, nincsenek levelei: a vendégek a kihelyezett tintapárnákra nyomják az ujjukat és odanyomják a fára, így szép színes, sok levelű fát kaptok. Ennek a vendégkönyvnek az egyetlen hátránya, hogy így nem tudnak üzenetet hagyni nektek, és később az sem fog látszani, hogy melyik lenyomat kinek az ujja volt. Ezért ezt a típust célszerű kombinálni egy másik, hagyományosabb vendégkönyvvel, ahol tud írni az, aki rejtett írói vénával rendelkezik, és mindenképpen szeretne üzenni Nektek:)

Forrás: Pimpernel

Polaroid ragasztós vendégkönyv

Ez a vendégkönyv egy hagyományosabb típus, ugyanolyan üres könyv kell hozzá, mint egy “rendes” vendégkönyvhöz, annyi különbséggel, hogy béreljetek mellé egy Instax/polaroid fényképezőt, vagy akár egy selfie gépet, és vegyetek néhány csomag fotósarkot. A vendégek az Instax-al saját maguk is készíthetnek képeket, vagy ha selfie gépet béreltek, akkor szintén azonnal kinyomtathatják kis méretben a képeket, majd az öntapadó fotósarkok segítségével beragaszthatják a fotókönyvbe, és még üzenetet is írhatnak mellé.

Forrás: BridalBook.hu

Puzzle vendégkönyv

A puzzle vendégkönyv egyben játék is: a vendégek fognak egy puzzle darabot, ráírják a nevüket, majd beillesztik a kirakósba. Ennél arra érdemes figyelni, hogy ne legyen túl sok puzzle darab túl kevés vendéghez, mert ha lyukak maradnak benne, nemcsak hogy nem lesz szép, de szét is esik. Természetesen más alakú is lehet a puzzle, vagy egy saját fényképet is elkészíttethettek puzzle-ként, és a vendégek a kirakós darabok hátuljára írhatják a neveiket.

Jenga vendégkönyv

Ez a vendégkönyv típus is a puzzle-hez hasonló, csak itt építőkockák vannak puzzle darabok helyett. Ez három okból is praktikusabb. Egyrészt több szöveg fér egy-egy építőelemre, mint a puzzle darabra. Másrészt itt nem gond, ha több az elem, mint a vendég, hiszen olyan magasra építik a tornyot, amilyenre csak szeretnék: ha nincs elég vendég és marad még építő elem, akkor legfeljebb alacsonyabb lesz a torony. És végül de nem utolsó sorban: az esküvő után akár játszhattok is vele 😉

Időkapszula vendégkönyv

Az időkapszula egy szokatlanabb vendégkönyv alternatíva, pedig nemcsak a Nagy Napon, de évekkel később is csodálatos perceket okozhat Nektek. Minden vendég/család kap egy-egy kis cetlit/post-it-ot, és erre írhatnak jókívánságokat Nektek – akár azt, hogy mit kívánnak a következő 1-5-10 évre, akár azt, hogy hogyan legyetek boldog házasok, mi a jó házasság titka – majd ezeket a cetliket összehajtva beteszitek egy üvegbe/dobozba. Előre eldöntitek és bejelentitek a vendégeknek, hogy az időkapszulát az első/ötödik/tizedik házassági évfordulótokon fogjátok kinyitni, és akkor majd elolvassátok az üzeneteket. Biztosan szuper élmény lesz olvasni a családtagok és barátok sorait és meglátni, hogy bejöttek-e a jóslatok/kívánságok : )

Forrás: Pinterest

Audio vendégkönyv

És végül, de nem utolsó sorban: miért kellene a vendégkönyvnek feltétlenül írásos formában elkészülnie? A Wedding Phone segítségével a vendégek írás helyett hangüzeneteket hagyhatnak Nektek, amiket később bármikor visszahallgathattok, és máris újra átélhetitek az esküvőtök hangulatát. Arról nem is beszélve, hogy éjfél után, egy bizonyos számú pálinka után talán könnyebb feladat hangüzenetet hagyni, mint olvashatóan írni a vendégkönyvbe:P

Forrás: Wedding Phone

Comments

  • Még nincs hozzászólás
  • Írj hozzászólást