Site logo

Hogyan válasszunk koszorúslány ruhát?

A koszorúslány ruha kiválasztása nem mindig könnyű feladat, hiszen mindenkinek kell, hogy tetsszen: Neked is, az összes koszorúslánynak is, ráadásul még az sem árt, ha a dekorhoz illik színben. Mielőtt kiválasztjátok a lányok ruháját, vannak dolgok, amiket érdemes előre eldönteni, mert ezek megkönnyítik a döntést, és kizárják azokat az opciókat, amiket már sorra sem kell venni.

Ki fogja fizetni a koszorúslányruhákat?

Az, hogy átvállalod-e a ruhák költségét vagy nem, abszolút rajtad áll, nincs egy jó megoldás, nincs olyan, hogy hogyan “illik”, vagy hogyan “kell” csinálni. A döntésed viszont befolyásolhatja azt, hogy mennyire “írod elő” a koszorúslányaidnak a ruhaválasztást. Persze ez sem megszeghetetlen szabály, de általában ha a Menyasszony teljesen meg akarja kötni a koszorúslányai kezét (szín, szabás, hossz), akkor a ruhák árát is át szokta vállalni, hiszen a koszorúslányok nem választhatnak olyat, ami nekik tetszik, és lehet, hogy soha többet nem fogják felvenni a ruhát. Ha viszont csak a színt vagy csak a szabást határozod meg, vagy egyáltalán semmit, jöjjenek, amiben jól esik nekik, akkor gyakran a koszorúslányok maguk állják a ruhák költségeit. Ez tehát minden esetben Rajtad és a lányokon múlik, hogy hogyan döntötök, a lényeg, hogy beszéljétek meg, így nem lesznek kellemetlen helyzetek.

koszorúslány ruha zöld

Ragaszkodsz-e a koszorúslányruha színéhez?

Ahhoz, hogy mindenkinek (köztük természetesen Neked, a menyasszonynak is) tetsző koszorúslányruhát tudjatok választani, fontos tudnod, hogy Neked mi fontos. Szeretnéd például, hogy minden koszorúslány pontosan ugyanolyan színű ruhát viseljen, vagy elég, ha azonos a színtartomány, azon belül mindegy, hogy milyen árnyalat (például mindegy hogy világos vagy sötét, csak kék legyen). Ha például a dekor színe miatt fontos, hogy mindenki pontosan ugyanolyan árnyalatú korallszínt találjon, mert csak úgy lesz meg a harmónia a ruhák, a csokor és a dekor között, akkor rögtön máshogy kell elkezdeni a ruhakeresést, mintha csak az a lényeg, hogy mondjuk lila legyen a ruha. Ha például bohém esküvőt szervezel, és lesz mindenféle színes mezei virág a dekorban és a csokorban, akkor viszont sokkal több szín is jó lehet a koszorúslányoknak, akár annyi féle, ahányan vannak. De ha sok koszorúslányod lesz és/vagy kétszínű dekorod), akkor akár kétféle színt is megjelölhettek, és a fele pl. korallszínűben lesz, a másik fele pedig kékben.

koszorúslány ruha rózsaszín

Ragaszkodsz-e a koszorúslányruha szabásához?

A koszorúslányruha másik jellemzője, amit vagy megszabsz a lányoknak, vagy nem, a szabás. Van, aki megmondja, hogy mindenképpen pl. infinity ruha legyen, van, aki csak a hosszát írja elő (pl. térdig érő vagy maxiruha), van, aki pedig a szabását (A-vonalú, testhez simuló, stb.). Általában nem mindenkinek áll jól ugyanaz a ruha, így a koszorúslányok jobban szoktak örülni, ha valamilyen keretek között maguk választhatnak (pl. hossz, szabás). Ennek a problémának az áthidalására népszerű megoldás az infinity ruha, ami bár ugyanolyan, mégis mindenki úgy kötheti, ahogy akarja, így mindenki jól érezheti magát benne. Ráadásul van belőle a földig érőn kívül térdig érő változat is 😉

Vásárlás vagy varratás?

Az, hogy vásárolni vagy varratni jobb, attól függ, hogy milyen ruhát kerestek. Ha például csak a színt határoztad meg, azt viszont nagyon pontosan, akkor vagy mindenki ugyanabban a boltban megveszi ugyanazt a típusú ruhát, csak más méretben (ha egyáltalán van belőle annyi), vagy varratni érdemes, mert ahány bolt, annyiféle színárnyalat lesz. Ráadásul a fotók nem is adják vissza a pontos színt, így még az egymással való konzultáció is nehéz. (Gondolj csak bele, szegény koszorúslányok egymásnak küldözgetik a boltból a képeket, hogy ez vajon az a szín? és egy más lámpánál vagy más szögből nézve lehet, hogy teljesen más árnyalat lesz.) Ha egy színnek több árnyalata is jó, vagy különböző színek kellenek, akkor könnyebb a vásárlás, kivéve, ha a fazonnak viszont meg kell egyeznie. Ilyen esetben azt is csinálhatjátok, hogy megveszitek az anyagot a különböző színű ruhákból, és elviszitek varrónőhöz, aki aztán ugyanolyan szabású ruhákat készít belőle.

koszorúslány ruha bordó

Milyen a jó koszorúslányruha?

A jó koszorúslányruha:

  • tetszik a Menyasszonynak
  • tetszik a koszorúslányoknak, jól érzik magukat benne
  • passzol színben a dekorhoz és a csokorhoz (amennyiben ez Neked fontos)
  • vagy nagyon univerzálisan mindenféle alkatra jó (pl. infinity ruha), vagy többféle hosszban/variációban is kapható, hogy a különböző alkatú lányok közül mindenki megtalálja a magának valót
  • nem túl átlátszó anyagú;)
  • könnyű anyagból készül és nem akadályoz túlságosan a mozgásban (a koszorúslányoknak nemcsak hogy be kell sétálniuk veled, de utána egész este/hajnalban ebben a ruhában lesznek)
koszorúslány ruha kék és bézs

Comments

  • Még nincs hozzászólás
  • Írj hozzászólást