Hogyan válasszunk koszorúslány ruhát?

koszorúslány ruha bordó

Oszd meg a cikket:

A koszorúslány ruha kiválasztása nem mindig könnyű feladat, hiszen mindenkinek kell, hogy tetsszen: Neked is, az összes koszorúslánynak is, ráadásul még az sem árt, ha a dekorhoz illik színben. Mielőtt kiválasztjátok a lányok ruháját, vannak dolgok, amiket érdemes előre eldönteni, mert ezek megkönnyítik a döntést, és kizárják azokat az opciókat, amiket már sorra sem kell venni.

Ki fogja fizetni a koszorúslányruhákat?

Az, hogy átvállalod-e a ruhák költségét vagy nem, abszolút rajtad áll, nincs egy jó megoldás, nincs olyan, hogy hogyan “illik”, vagy hogyan “kell” csinálni. A döntésed viszont befolyásolhatja azt, hogy mennyire “írod elő” a koszorúslányaidnak a ruhaválasztást. Persze ez sem megszeghetetlen szabály, de általában ha a Menyasszony teljesen meg akarja kötni a koszorúslányai kezét (szín, szabás, hossz), akkor a ruhák árát is át szokta vállalni, hiszen a koszorúslányok nem választhatnak olyat, ami nekik tetszik, és lehet, hogy soha többet nem fogják felvenni a ruhát. Ha viszont csak a színt vagy csak a szabást határozod meg, vagy egyáltalán semmit, jöjjenek, amiben jól esik nekik, akkor gyakran a koszorúslányok maguk állják a ruhák költségeit. Ez tehát minden esetben Rajtad és a lányokon múlik, hogy hogyan döntötök, a lényeg, hogy beszéljétek meg, így nem lesznek kellemetlen helyzetek.

koszorúslány ruha zöld

Ragaszkodsz-e a koszorúslányruha színéhez?

Ahhoz, hogy mindenkinek (köztük természetesen Neked, a menyasszonynak is) tetsző koszorúslányruhát tudjatok választani, fontos tudnod, hogy Neked mi fontos. Szeretnéd például, hogy minden koszorúslány pontosan ugyanolyan színű ruhát viseljen, vagy elég, ha azonos a színtartomány, azon belül mindegy, hogy milyen árnyalat (például mindegy hogy világos vagy sötét, csak kék legyen). Ha például a dekor színe miatt fontos, hogy mindenki pontosan ugyanolyan árnyalatú korallszínt találjon, mert csak úgy lesz meg a harmónia a ruhák, a csokor és a dekor között, akkor rögtön máshogy kell elkezdeni a ruhakeresést, mintha csak az a lényeg, hogy mondjuk lila legyen a ruha. Ha például bohém esküvőt szervezel, és lesz mindenféle színes mezei virág a dekorban és a csokorban, akkor viszont sokkal több szín is jó lehet a koszorúslányoknak, akár annyi féle, ahányan vannak. De ha sok koszorúslányod lesz és/vagy kétszínű dekorod), akkor akár kétféle színt is megjelölhettek, és a fele pl. korallszínűben lesz, a másik fele pedig kékben.

koszorúslány ruha rózsaszín

Ragaszkodsz-e a koszorúslányruha szabásához?

A koszorúslányruha másik jellemzője, amit vagy megszabsz a lányoknak, vagy nem, a szabás. Van, aki megmondja, hogy mindenképpen pl. infinity ruha legyen, van, aki csak a hosszát írja elő (pl. térdig érő vagy maxiruha), van, aki pedig a szabását (A-vonalú, testhez simuló, stb.). Általában nem mindenkinek áll jól ugyanaz a ruha, így a koszorúslányok jobban szoktak örülni, ha valamilyen keretek között maguk választhatnak (pl. hossz, szabás). Ennek a problémának az áthidalására népszerű megoldás az infinity ruha, ami bár ugyanolyan, mégis mindenki úgy kötheti, ahogy akarja, így mindenki jól érezheti magát benne. Ráadásul van belőle a földig érőn kívül térdig érő változat is 😉

Vásárlás vagy varratás?

Az, hogy vásárolni vagy varratni jobb, attól függ, hogy milyen ruhát kerestek. Ha például csak a színt határoztad meg, azt viszont nagyon pontosan, akkor vagy mindenki ugyanabban a boltban megveszi ugyanazt a típusú ruhát, csak más méretben (ha egyáltalán van belőle annyi), vagy varratni érdemes, mert ahány bolt, annyiféle színárnyalat lesz. Ráadásul a fotók nem is adják vissza a pontos színt, így még az egymással való konzultáció is nehéz. (Gondolj csak bele, szegény koszorúslányok egymásnak küldözgetik a boltból a képeket, hogy ez vajon az a szín? és egy más lámpánál vagy más szögből nézve lehet, hogy teljesen más árnyalat lesz.) Ha egy színnek több árnyalata is jó, vagy különböző színek kellenek, akkor könnyebb a vásárlás, kivéve, ha a fazonnak viszont meg kell egyeznie. Ilyen esetben azt is csinálhatjátok, hogy megveszitek az anyagot a különböző színű ruhákból, és elviszitek varrónőhöz, aki aztán ugyanolyan szabású ruhákat készít belőle.

koszorúslány ruha bordó

Milyen a jó koszorúslányruha?

A jó koszorúslányruha:

  • tetszik a Menyasszonynak
  • tetszik a koszorúslányoknak, jól érzik magukat benne
  • passzol színben a dekorhoz és a csokorhoz (amennyiben ez Neked fontos)
  • vagy nagyon univerzálisan mindenféle alkatra jó (pl. infinity ruha), vagy többféle hosszban/variációban is kapható, hogy a különböző alkatú lányok közül mindenki megtalálja a magának valót
  • nem túl átlátszó anyagú;)
  • könnyű anyagból készül és nem akadályoz túlságosan a mozgásban (a koszorúslányoknak nemcsak hogy be kell sétálniuk veled, de utána egész este/hajnalban ebben a ruhában lesznek)
koszorúslány ruha kék és bézs

Ha tetszett a cikk és hasznosnak találtad, akkor iratkozz fel hírlevelünkre (a feliratkozáshoz görgess le), hogy tudjunk értesíteni, ha új tartalom jelenik meg az oldalon. Ígérjük, nem fogunk spammelni, csak hasznos jótanácsokat küldünk, és persze bármikor leiratkozhatsz. Ha pedig inkább profi esküvőszervező segítségét vennéd igénybe, akkor irány az Esküvőszervezés szolgáltatásunk, ahol a cikkek írója, Flóra várja, hogy segíthessen :)

További cikkek