Site logo

Minden, amit az esküvői DJ-ről tudni kell

Az esküvői DJ-n nagyon sok múlik – persze egy “jó” násznép bármire nagyon jót bulizik, de a legtöbbször nagy szükség van egy hangulatfelelősre, aki mindenkit meg tud mozgatni és a táncparkettre hívni. Ha jó a DJ, akkor nem fordulhat az elő, hogy csak egy 5-10 fős társaság bulizik, a többiek pedig ülnek és beszélgetnek/unatkoznak, hanem mindenki kedvet érez, hogy legalább néha-néha az egyik kedvenc dalára táncra perdüljön. Az esküvői DJ kiválasztásáról DJ Feree-vel beszélgettünk legújabb szolgáltatóinterjúnkban.

Milyen egy jó esküvői DJ?

Egy jó esküvői DJ olyan bulit csinál, ahol mindenki táncra perdül és egy egész életre szóló élményben részesül! Beszélhetnénk itt arról, hogy milyen zenéknek és technikai felszereltségnek kell lenni, de elsősorban mint minden előadóművésznek lennie kell egyéniségnek, kisugárzásnak. Figyelnie kell a közönség reakcióit és ahhoz mérten alakítania a szettjét. Otthonosan kell mozgni a különböző zenei műfajokban. Ugyanakkora lelkesedéssel kell kedvezni a különböző korosztályú és ízlésű vendégeknek. Egy jó esküvő dj-től garantált a maximális jókedv egészen kifulladásig. Szeretem az embereket inspirálni arra, hogy jól érezzék magukat. Mosolygás & vidámság… Szerintem ez mindent megold. 😊

Hogyan döntsük el, hogy DJ-t vagy zenekart választunk?

Néhány szempontot érdemes ilyenkor figyelembe venni: Az első, amiről az előbb is szó volt:

Az egyéniség: Fontos a szimpátia, hiszen életed nagy napjáról van szó.

Zenei igények: Fontos a választott zene típusa, amely megaDJa az esküvő hangulatát és erősíti annak témáját/tematikáját. A 80-as évek diszkója vagy egy romantikus vonósnégyes? Hagyományos nagyzenekari érzés vagy rockabilly? Interaktív, konferálós zenei műsor vagy a populárisabb mai zenék izgalmas/gyors váltásokkal? A zene közvetítésének móDJa – élő zenekar vagy DJ által – szintén befolyásolja a hangulatot. A zene stílusa is meghatározza a döntést – például egy elektronikus zenét egy zenekar nem tud elénekelni.

Változatosság:
Függetlenül attól, hogy zenekart vagy DJ-t választasz, győzőDJ meg arról, hogy lassú és gyors dalokat, régi és új zenéket játszanak-e. Minden vendéget ösztönözzenek arra, hogy lépjenek a táncparkettre!

Költségvetés:
Az árháborúban az esküvői DJ-k általában kevesebbe kerülnek. Az ár a felszerelésektől (hang és fénytechnika nagyságától) és a dátumtól is függ (hétköznap, hétvége általában más árazású). Egy 10 tagú zenekar biztosan jóval költségesebb, mint az esküvő DJ, mivel több embert kell megfizetni.

Helyigény:
Fel kell mérni a választott helyszín befogadóképességét. Ez sajnos könnyedén lekorlátozza a bevihető zenészek és felszerelések számát/nagyságát.

Játszik egy DJ mulatóst?

Egy DJ nem biztos, de egy esküvő DJ-nek muszáj készülnie rá, hiszen Magyarországon hagyománya, tradicionalitása van a mulatós zenéknek és ha máshol nem, a Menyecske vagy Menyasszonytánc alatt ennek tematikája van. Egyre több esküvőn kérik, hogy abszolút zárjuk ki ezt az irányzatot, de egy 100 fős vendégseregnél 20-an fognak könyörögni érte, szóval a gyakorlat még mindig azt mutatja, hogy igény van rá 😊

Milyen stílust lehet kérni a DJ-től?

Egy jó esküvő DJ stílusfüggetlen, tehát nem jelenthet neki ez akadályt. Azért a szélsőségeket érdemes előre egyeztetni, hogy ne legyen meglepetés. A saját esküvőmre élő zenét a szertartás közbeni aléfestő zenékre és talán a vacsora alá hívnék. Ha már így tét nélkül beszélünk róla, akkor talán még a menyecsketánc alá, hogy megaDJuk a móDJát a hagyományoknak 😊

Lehet tiltólistát adni a DJ-nek?

Igen, ezt az első találkozás alkalmával le is fixáljuk, felmérjük az igényeket. Nem csak tiltólistát, hanem kedvenc zenéket is várunk. Olyan engedélyünk van, amivel korlátlanul, bármilyen zenét jó minőségben be tudunk szerezni.

A hangtechnika mellé lehet-e fénytechnikát kérni?

Igen és érdemes is. Egy jó fénytechnika az fél jó buli! A zene ugyan megaDJa az alaphangulatot, de az i-re a pontot a látványos fények teszik fel. Manapság már elvárás, hogy a DJ hozzon magával fénytechnikát. A látvány a dekor szerves része. A legtöbb idő az estében töltődik, ahol az esküvői dekoráció annyira már nem jön ki, viszont a fényjáték nagyon hangulatossá tuDJa varázsolni az éjszakát.  A vendégek garantáltan emlékezni fognak a különleges élményre, melyet a feledhetetlen műsort nyújtó profi esküvői DJ biztosít, de a fergeteges hangulathoz nagyban hozzájárulnak a különleges fényjátékok is.

Milyen extra szolgáltatások elérhetők?

Pl.: előbb említett látványos, intelligens fénytechnika. De beszélhetünk még a speciális effektekről is, mint pl: Szárazjég az esküvőre, beltéri szikragép, névkivetítés, hangulatvilágítás, buborékfújó gép, Selfie Tükör, projektoros vetítés, karaoke, lézer, hézer, stb… Mi teljesen esküvői bulira/látványra vagyunk szakosodva, nálunk minden megtalálható 😊

Hány órán keresztül szolgáltat zenét egy esküvői DJ?

Általában 10-12 óra hiszen már a vendégek érkezésekor kezDJük a vendégváró zenékkel és egészen a hajnali órákig maradunk + a több órás elpakolás miatt általában mi vagyunk az utolsók, akik kulcsra zárják az ajtót 😊

A szertartáshangosításra külön kell ajánlatot kérni?

Külön ajánlatot már nem szükséges kérni, ha már ott vagyunk az esküvőn, akkor szívesen segítünk, hogy megteremtsük az atmoszférát a szertartás alatt. Egy profi esküvő dj filmes hatást tud kelteni kompromisszumok nélkül. A minőségi keverőpultnak hála a videósokkal való szoros együttműködést tudunk eszközölni, így semminek sem kell gátat szabni.

Mi van benne az árban és mi nincs?

Minden árajánlat részletesen ki van fejtve. Amivel nem szoktunk számolni, az a vacsora (bár 99%-ban mindig vendégek is vagyunk 😊 ) és a szállás (nagyobb távolságok esetén igényt tartunk rá, de ha a technika nagysága miatt külön technikus/sofőr is jön velünk, akkor ezzel sem kell számolni).

Mire figyeljünk DJ választásnál?

Kicsit csavarnék a kérdésen. NE válasszatok DJ-t ingyenes olvasmányom átnézése nélkül: Hogyan válassz DJ-t Nem szabad spórolni az időt és energiát arra, hogy megtaláljuk a számunkra legkiválóbb lemezlovast, hiszen az éjszaka hangulata a dj kezében lesz 🙂 Ha minden szimpatikus az itt leírtak szerint, akkor klikk ide az esküvői DJ-re, majd még egy klikk az ajánlatkérés szóra és már jelentkezem is a részletekkel 😊

A cikkben felhasznált összes kép DJ Feree tulajdonát képezi.

Comments

  • Még nincs hozzászólás
  • Írj hozzászólást